EpShark

Marc Faber – kdyby byla Amerika kolonizována Afričany, vypadala by jako Zimbabwe

26. 10. 2017



Marc Faber, známý ekonomický analytik a investor, který se často objevuje jako host v televizních pořadech, které se věnují financím, napsal ve své poslední zprávě - " Amerika zažila 200 let ekonomického a politického rozkvětu pod vládou bílé většiny ".

V říjnovém vydání reportu pro své klienty, který je k dispozici pouze v tištěné podobě a kterou Business Insider viděl, se Faber soustředil na hospodářské politiky jednotlivých vlád.

V části zprávy, s názvem "Volné trhy a kapitalismus versus socialismus", Faber odsuzoval ničení konfederačních památek.

Faber uvedl, že současná společnost se příliš soustředí na otázky, jako jsou památky, spíše než na otázky, jako je stále rostoucí a nesplatitelný dluh a neudržitelné důchodové systémy. Dále se pak trochu věnoval památníkům konfederace.

"Nechci se moc věnovat tématu ničení monumentů historických osobností, ke kterým v poslední době dochází, ale nemohu vynechat zmínku o tom, jak liberální pokrytci odsoudili Taliban, když vyhodil do vzduchu dvě největší stojící sochy buddhů (jedna z nich byla 165 stop vysoká), které se nacházeli na úpatí pohoří Hindúkuš v centrálním Afghánistánu, v roce 2001, ale stejní lidé jsou nyní znepokojeni sochami čestných lidí, jejichž jediným zločinem bylo bránit to, co všechny společnosti dělali do té doby už více než 5 000 let: drželi část obyvatelstva v otroctví. A díky bohu, že bílí lidé osídlili Ameriku a ne černí. Jinak by to vypadalo jako v Zimbabwe, možná tak bude Amerika jednoho dne vypadat taky, přinejmenším ale Amerika zažila 200 let ekonomického a politického rozkvětu pod vládou bílé většiny. Já nejsem rasista, ale je nutné říct pravdu - bez ohledu na to, jak je to politicky nekorektní. (A nezapomeňte, že náčelníci afrických kmenů byli více než šťastní, když prodávali své vlastní lidi bílým, černým nebo arabským obchodníkům s otroky.) "

Marc Faber, známý také jako "Dr. Zkáza", je známý ekonomický analytik, který úspěšně předpovídal propady na akciových trzích.

Faber potvrdil Business Insider, že si stojí za tím, co napsal.

"Stojím si za tímto komentářem, protože to je nesporný fakt", řekl Faber v e-mailu.

Cenu, kterou zaplatil za politicky nekorektní komentáře, byla vysoká.

Dále už nebude zván do televizních pořadů, a také přišel o místo v dozorčích řadách třech korporací - Sprott Inc. and mining companies, Novagold Resources Inc. a Ivanhoe Mines Ltd.

"Nedávné komentáře Dr. Fabera jsou hlubokým zklamáním a jsou naprosto v rozporu s názory Sprott a jeho zaměstnanců", řekl generální ředitel společnosti Sprott Peter Grosskopf při oznamování Faberova odchodu z představenstva . "Jsme hrdí na diverzitu naší organizace a takové komentáře nebudou tolerovány."

Marc Faber na to zareagoval:

"Když pouze poukázaní na některé historické fakty ze mě dělají rasistu, pak asi jsem rasista. Evropané přinesli vědu do Ameriky. Přinesli technické dovednosti ... Nejsem si jist, zda by to Afričané udělali taky. Žijeme ve společnosti, kde nemůžete vyjádřit své názory a vaše názory jsou okamžitě odsouzeny bez další analýzy a analýzy kontextu, v němž jsou napsány - je to smutné, kam jsme se dostali se svobodou tisku a svobodou projevu. "

Konzervativní komentátor Mish Shedlock s Marcem Faberem silně nesouhlasí:

"Je to americká ústava, díky čemu jsou USA skvělé. Na světě není nic podobného. Jedná se o jedinečnou ústavu sestavenou jedinečnou skupinou vzdělaných právníků a dalších učenců. "

Moje reakce na to je: Kdyby byla Amerika kolonizována Afričany, kde by se našla ta jedinečná skupina vzdělaných právníků a učenců, co vytvořili ústavu? Žádná země subsaharské Afriky před kontaktem s Evropou neměla vynalezené písmo a psaný jazyk. A neměli by ústavu ani kam zapsat, protože neměli vynalezený papír. A nakonec by se do Ameriky ani nedokázali dostat, protože nedokázali vybudovat lodě, které by je tam doplavili. Ale tohle většinu politicky korektních pseudointelektuálů dnes vůbec nezajímá…

Mike

Zdroje:

http://www.businessinsider.com/marc-faber-investment-letter-white-people-blacks-confederate-statues-2017-10

https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-10-17/marc-faber-thanks-god-that-the-blacks-didn-t-populate-america

https://www.themaven.net/mishtalk/economics/marc-faber-banned-from-cnbc-and-fox-ousted-from-sprott-board-for-racial-comments-is-faber-a-racist-evzCzdRHkEWmn1oReLfh1g




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
KOMENTÁŘ:

Tomáš Vališ
28. 10. 2017 11:16
Pakliže člověku hrozí za prosté realistické zhodnocení minulosti vyhazov z práce, hysterická kampaň vůči jeho osobě a celospolečenské znemožnění, pak USA rozhodně není tou svobodnou zemí a tou "skvělou USA", za jakou se stále vydává. Byly doby, kdy jsem na USA vzhlížel jako na ostrov svobody a prosperity, ale ty časy jsou zjevně nenávratně ztraceny. Nynější USA se pod vlivem ideologicky zaslepené radikální levice žene do horoucích pekel. Jak by asi vypadala USA, kdyby se na jejím vývoji podíleli afroameričané, vidíme názorně třeba na Haiti. Až se začne tímhle směrem USA ubírat, mnozí tihle zaslepenci možná procitnou, ale na zvrácení demografického trendu již bude velmi pozdě.
PanHAJZL
26. 10. 2017 7:45
Chytrý to člověk....na američana neuvěřitelný, bohužel se setkal s realitou dnešní doby....

Vložit komentář: