EpShark

Ukrajina – kdo je ten hodný?

25. 1. 2014



Na Ukrajině momentálně bojuje mírumilovná opozice proti despotickému premiéru Viktorovi Janukovičovi, alespoň tak nám to servírují naše média. Americký senátor John McCain požaduje, aby vláda poslouchala lid. Ale jaká je vlastně vůle lidu, jsou demonstranti mírumilovní, zasahuje proti nim policie nepřiměřeně?

V první řadě není vůbec pravda, že většina Ukrajinců preferuje užší styky s Evropskou unií. Na západě krajiny si to sice přeje podle nejnovějších průzkumů až 74% lidí, ale na východě pouze 29%. V posledních prezidentských volbách vyhrál proruský kandidát Janukovič se ziskem 48,95% nad prozápadní Julií Tymošenkovou, která dostala o tři procenta míň – 45,47%. Není tedy vůbec pravda, že by byla celá Ukrajina proti současnému premiérovi. Je to přibližně 50 na 50. Volby nebyli zmanipulované a je potřeba jejich výsledek respektovat. V roku 2015 si budou moci Ukrajinci zvolit nového prezidenta a změnit směřování krajiny.

Mýtus o hodných demonstrantech a brutálních policajtech vyvrací například následující video. Demonstranti se snaží podpálit policajty, ti nijak agresivně nereagují, jenom se snaží nebohého kolegu uhasit.

Na dalším videu opět vidíme demonstranty házet kameny a bít policajty tyčemi. Bezpečnostní složky nijak agresivně nereagují, jenom se brání štíty.

Pokud by se něco takového stalo v USA, myslím, že by tamní policie zasáhla velice radikálně. Olej do ohně paradoxně přidávají západní politici, kteří hrozí Ukrajině sankcemi, pokud bude vláda násilné potlačovat demonstranty. To je motivuje chovat se brutálně, protože police má strach zasáhnout. Množí se náznaky, že ti nejagresivnější demonstranti jsou najati a placeni za to aby vyvolávali nepořádek a chaos. Kdo je najímá a financuje, zatím nevíme. Západní politici teď rádi chodí na Ukrajinu a otevřeně podporují demonstranty. Z našich například Karel Schwarzenberg. Ale líbilo by se nám, kdyby do ČR na mítink například dělnické strany přišel Putin nebo Janukovič a vyzýval by dav, aby svrhl vládu. Považovali by, jsme to za nepatřičné vměšování vrcholných představitelů cizích zemí do vnitřních záležitostí našeho státu. Nedělejme cizím státům to, co nechceme, aby oni dělali nám.

Nejlepší řešením by bylo rozdělit Ukrajinu na dvě části . To je ale momentálně v nedohlednu a tak je potřeba respektovat výsledky voleb z roku 2010. Demonstranti nejsou v právu, a navíc při svých demonstracích ničí majetek a ohrožují životy nevinných lidí.

Mike





Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
KOMENTÁŘ:

Kej
1. 2. 2014 9:53
chudaci, http://www.youtube.com/watch?v=z0zD3pOG-Tk nemohou se branit http://www.youtube.com/watch?v=kFAln56yHpo dobry tatka putin pomoci jeho agentu napsal clanek
Erika
25. 1. 2014 20:55
Je mi nevýslovne ľúto tých chlapcov, policajtov, ktorí sa nesmú brániť, aby splnili rozkaz USA a EÚ, lebo bu bu bu, preruší s ňou styky celá krachujúca sebranka v počte 27 štátov + ten jeden, ten superdemokratický. http://old.stream.cz/uservideo/606999-www-zlo-cz-konec-svobody Hanba európskym politikom a hanba zrůdam, čo platia tých najatých vrahov.

Vložit komentář: