EpShark

Britové jsou nespokojeni s tím jak Theresa May vede vyjednávání o brexitu

7. 11. 2017



Veřejná důvěra v premiérku Theresu May a její schopnost přinést dobrou dohodu o Brexitu se podle nového průzkumu dostala na nejnižší úroveň.

Měsíční průzkum Brexitu společnosti ORB odhaluje, že 66% lidí nesouhlasí s tím, jak jsou vedena brexitová vyjednávání. Po několika měsících zablokovaných rozhovorů v Bruselu, se dohoda příliš dál nepohnula.

http://www.westmonster.com/wp-content/uploads/2017/11/Screen-Shot-2017-11-07-at-10.19.24.png

Průzkum také naznačuje, že drtivá většina lidí nemá jistotu, že Theresa May dohodne s EU pro Británii přijatelný brexit. Jen 26% dotázaných se domnívá, že pro tuto zemi získá správnou a rozumnou dohodu. http://www.westmonster.com/wp-content/uploads/2017/11/Screen-Shot-2017-11-07-at-10.22.21.png

V září měla Mayová ve Florencii "významný projev", ve kterém v podstatě souhlasila s tím, že EU dostane od Británie víc než by bylo pro Brity milé. Tím ztratila manévrovací prostor a dělá EU další a další ústupky.

Rozhovory o obchodních vztazích s EU by měly být v prosinci, ale zpráva Telegraph už teď zpochybňuje tento harmonogram.

Sekretář Brexitu David Davis půjde do Bruselu nejpozději tento týden na další kolo jednání. Je na čase, aby Britové ukončili toto trápení a radši dali Bruselu ultimátum a pokud by byl Brusel proti, tak odejít z EU se vším všudy.

Mike

Zdroj:

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/11/07/exclusive-poll-shows-public-have-lost-faith-theresa-mays-handling/

http://www.westmonster.com/confidence-in-mays-ability-to-deliver-brexit-reaches-new-low/




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: