EpShark

"Rozmanitost může existovat i ve skupině bílých mužů" – v Apple skandální výrok a okamžitá výpověď

29. 11. 2017



Silné opovržení Silicon Valley pro jeho převážně bílou, většinou mužskou technickou pracovní sílu dosáhl absurdních nových výšin.

New York Post sděluje, že po pouhých šesti měsících práce jako vedoucí oddělení diverzity v Apple, Denise Young Smithová končí. Byla jmenována viceprezidentem pro rozmanitost a začlenění v květnu, ale odstoupila z funkce poté, co minulý měsíc během summitu v Bogotě, Kolumbii spáchala obrovský zločin nevhodným "komentářem".

Jaký byl Smithové zločin? Naznačila, že "rozmanitost" může existovat i mezi skupinou bílých mužů kvůli jejich různým životním zkušenostem.

"V místnosti může být 12 bílých, modrookých, blonďatých mužů a budou také různorodí, protože přinesou do rozhovoru jinou životní zkušenost a životní perspektivu," uvedla šéfka na konferenci diverzity.

"Rozmanitost je lidská zkušenost," řekla. "Jsem trochu frustrovaná, když je diverzita nebo termín diverzita spojována jenom s barevnými lidmi, ženami nebo LGBT."

To je pravda, ale Denise Young Smithová na to doplatila: Smithová, která je černoška, byla propuštěna z Apple, protože její názory na rozmanitost byly příliš inkluzivní.

Komentáře Youngové se zdály, že obhajují naprosto bílé a mužské vedení společnosti Apple v době, kdy je složení společnosti značně rozmanité. To vyvolává otázku: Co teda Youngová chtěla obhajovat?

Youngová, dvacetiletá veteránka Apple, která předtím sloužila, jako šéfka lidských zdrojů byla později donucena se omluvit za její poznámky a řekla zaměstnancům společnosti Apple, že její komentáře "nereprezentovali to, jak rozmanitost vidí společnost Apple."

"Za to, se omlouvám", řekla v e-mailu. "Ještě důležitější je, abych vás ujistila, že pohled Apple a naše odhodlání k rozmanitosti se nezměnil."

"Hluboce věříme, že diverzita vede k inovacím," řekl mluvčí společnosti Apple v prohlášení pro TechCrunch. "Jsme nadšeni, že přivítáme vynikajícího vůdce, jako je Christie Smithová, který nám pomůže pokračovat v pokroku, který jsme dosáhli směrem k různorodějšímu pracovišti."

V roce 2017 pouze 3 procenta lídrů společnosti Apple byli černí a ženy. A podle společnosti Fortune obsadili jen 23 procent technických pozic. Žen ve vedení společnosti bylo 29 procent, zveřejnila společnost Apple.

"Zásadní změna vyžaduje čas," uvedla společnost ve zprávě o rozmanitosti. "Jsme hrdí na naše úspěchy, ale před námi je ještě mnohem víc práce."

Denise Young Smithová opustí společnost na konci roku. V pozici viceprezidenta pro začleňování a rozmanitost ji nahradí Christie Smith, která předtím strávila 17 let ve společnosti Deloitte.

Další důkaz, že Sillicon Valley ovládají levicoví nemarxističtí extrémisté. Sillicon Valley je domovem Facebooku, Twitteru, Googlu, Applu a mnoha dalších významných společností. Pro svobodu slova na internetu je to celkem špatná zpráva.

Mike

Zdroj: Zerohedge




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: