EpShark

Dívka plánovala teroristické útoky na školy v Dánsku

26. 11. 2017



Sedmnáctiletá dívka byla v Dánsku obviněna z pokusu o spáchání teroristických trestných činů poté, co plánovala odpálit dvě bomby ve dvou školách, aby spáchala "džihád proti nevěřícím".

Tínedžerka nyný čelí jěště nedefinovanému trestu odnětí svobody pro plánování útoků ve městě Zealandu v Dánsku, z nichž jeden byl zaměřen na židovskou školu.

Byla zatčena minulý rok ve svém domě ve vesnici 65 km (40 mílí) západně od Kodaně, ve věku 15 let, poté, co její rodina upozornila policii na podezřelé chemické pokusy v suterénu.

Soud ve městě Holbaek uvedl ve svém prohlášení, že vyšetřovatelé nalezli "láhev peroxidu vodíku, láhev kyseliny citronové, láhev acetonu a plastovou misku s neznámými tekutými zbytky uvnitř kovové mísy." Chemikálie byly zakoupeny v jedné prodejně dánského kosmetického obchodního řetězce.

Odborníci říkají, že ingredience, které shromáždila k výrobě vysoce výbušného peroxidu acetonu (TATP), nestačily na vybudování nebezpečné bomby, ale soud zdůraznil její úmysl a motivaci k rozhodnutí.

Dívka, muslimská konvertitka, napsala poznámky, že chtěla naplánovat útoky v bývalé základní škole ve Farevejle a v židovské škole v Kodani.

Mike

Zdroj: Westomonster , Times of Israel




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: