EpShark

Francouzský senát: Macron toho nedělá dost ohledně deportací ilegálů

28. 11. 2017



Zpráva francouzské senátní zákonodárné komise kritizovala Macronovu nečinnost v oblasti ilegálního přistěhovalectví a uvedla, že boji proti němu nevěnuje dostatečnou pozornost.

"V návrhu rozpočtu na rok 2018 se vyčlenili peníze pro přibližně 14 500 vyhoštění, méně než pod mandátem Françoise Hollandeho (15 161 nucených stěhování v roce 2014, 15 485 v roce 2015)," řekl senátor François-Noël Buffet, když dnes ráno zveřejnil zprávu.

Zpráva o 60 stránkách poukazuje na "neuvěřitelný rozdíl mezi slovy a skutečnosti" a kritizovala nenaplnění Macronových slibů.

Philippe Bas, který na této zprávě pracoval, říká: "Pokud prezident republiky oznámil 15. října 2017 svůj úmysl vykázat nezákonné cizince, kteří se dopustili trestného činu, tento slib nedokázal naplnit."

Ve zprávě je uvedeno, že v roce 2016 bylo přikázáno 92 076 vyhoštění, avšak pouze 18% z nich bylo skutečně provedeno.

"Jen v roce 2016 zůstalo ve Francii 75 587 lidí navzdory tomu, že měli zemi opustit."

Zpráva dodává, že úřady nemají dost času na vybudování důležitých důkazů, aby deportovali nelegální osoby, které jsou drženy v zadržovacích střediscích, což často vede k tomu, že soudci nařídí jejich propuštění.

Čísla z roku 2016 ukazují, že soudci uvolňují třikrát více lidí, než dříve z migračních středisek kde byli migranti zadržováni.

Uvádí také, že země čelí obrovským problémům při deportování migrantů v rámci dublinské dohody EU, která vyžaduje, aby migranti žádali o azyl v první bezpečné zemi, kde dorazí, protože "62% cizinců zadržených ředitelstvím ústřední pohraniční policie (DCPAF) odmítá poskytnout své otisky prstů."

Mnoho migrantů cestuje bez dokladů totožnosti, což znamená bez otisků prstů nebo vzorků DNA a země se jich pak nemůže zbavit.

Zpráva dospěla k závěru, že "vláda nebude schopna splnit své závazky ohledně nuceného vyhoštění".

Laurent Wauquiez, přední představitel a nový vůdce francouzské republikánské strany, nedávno uvedl, že Macronova touha po popularitě způsobuje, že se "nevěnuje tématům, které považuje za toxické: regulace imigrace, otázka deportace a otázka islamismu".

Mike

Zdroj: Westmonster




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: