EpShark

Odstřelovači na Majdanu byli najatí opozicí

6. 3. 2014



Odstřelovači na Majdanu, kteří zabili a zranili množství policistů i civilistů byli najatí lídry opozice a ne prezidentem Janukovičem. Alespoň tak ukazuje uniknutý rozhovor mezi šéfkou evropských zahraničních záležitostí Catherine Ashtonovou a Estonským ministrem zahraničních věcí Urmasem Paethem. Tady máme celý rozhovor:

Nejzajímavější věci najdeme po 8 minutě rozhovoru:

Paet: Všechny důkazy nasvědčují tomu, že lidé z obou stran – policisté i protestující byli zabiti stejnými odstřelovači. Některé fotky ukazují stejný rukopis i stejné typy nábojů. Je opravdu znepokojující, že nová koalice nechce vyšetřovat, co se vlastně stalo. Je tady stále více a více důkazů, že za odstřelováním nebyl Janukovič, ale někdo z nové koalice.

Ashtonová: Měli bychom to vyšetřovat. Myslím ne hned s tím vyjít, je to zajímavé. Sakra!

Paet: Tohle už teď diskredituje novou koalici.

Urmas Paeth přiznal autentičnost rozhovoru. Ukazuje se, že USA a EU podporovali opozici, která je možná ještě horší než zkorumpovaný Janukovičův režim. Ten sice rozkrádal zemi (stejně jako všichni před ním), ale alespoň nestřílel do lidí. Samozřejmě, že EU tohle vyšetřovat nebude. Vláda, která se dostala k moci zabíjením vlastních lidí a obvinila z toho druhé, tahle informace nesmí vyjít na povrch.

Nacionalisté z vítězné strany zničili a vypálili domy patřící příznivcům minulé vlády . Někteří proruští občané byli milicemi odvedeni, nikdo neví kam . První rozhodnutí nového parlamentu bylo odvolání práva lokálních vlád používat jiný jazyk než ukrajinský. Navrhuje se další zákon, který by zakázal televizní a rádiové vysílání z Ruska .

Jak vidíme, na Ukrajině nebojuje dobro proti zlu, ale dvě zla navzájem a tak by EU mohlo angažování v tomhle souboji přijít draho. Finančně i politicky. Záchranná půjčka EU nové vládě bude rozkradena oligarchy a mafiány a běžní Ukrajinští občané to budou muset splácet. Zločiny nové vlády budou možná odhaleny. Občané s ní budou nespokojeni a nový Putinův poskok se může triumfálně vrátit do čela Ukrajinské vlády. Přesně jak se to stalo po tom co vláda, která vzešla z oranžové revoluce v roce 2004 naprosto selhala a zklamala lidi. V dalších volbách pak vyhrál Viktor Janukovič.

Mike




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: