EpShark

Spojenci Merkelové požadují tvrdší postoj k migraci a odmítají další integraci EU

3. 1. 2018



CSU, více konzervativní sesterská strana CDU Angely Merkelové, vyzvala k mnohem tvrdší pozici ohledně přistěhovalectví teď, když se strany rozhodly pokračovat v koaličních rozhovorech.

Merkelová ještě nebyla schopna vytvořit novou vládu poté, co její katastrofální volební výkon v září loňského roku oslabil její pozici při vytváření koalice s menšími stranami.

Koaliční rozhovory by se měli obnovit tenhle týden, ale CSU potvrdila svůj tvrdý postoj k migraci, který by mohl zabránit dohodě s dalšími menšími stranami.

Ve zveřejněném dokumentu podle Reuters CSU vyzývá Německo, aby vynaložilo 2% svého HDP na NATO, přijalo tvrdší postoj k migraci a odmítlo další integraci do EU.

"Chceme snížit sociální dávky pro žadatele o azyl, aby Německo nebylo hlavním magnetem pro uprchlíky z celého světa," řekl Alexander Dobrindt, vrcholný představitel ČSU.

Plán by měl prodloužit dobu, po níž mohou žadatelé o azyl požádat o běžné dávky více než dvojnásobně z 15 měsíců na 36.

Čas pro Merkelovou se krátí, brzy se bude muset rozhodnout, zda se chce pokusit sestavit menšinovou vládu nebo uskutečnit nové volby - krok, který by pravděpodobně ještě více posilnil AFD. Tak či onak, éra Merkelové pomalu končí.

Mike

Zdroj: Westmonster




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: