EpShark

Uprchlíci ve Švýcarsku se chovají jako filmové hvězdy: chtějí drahé oblečení a neintegrují se

29. 1. 2018



Švýcarský hostel pro mládež v kantonu Baselland se chtěl starat o tři mladé uprchlíky. Cílem bylo dát jim všechno, co potřebují pro úspěšnou integraci. Výsledek byl katastrofální.

V létě roku 2016 dostali tři dětští uprchlíci bezplatné ubytování v domově pro mládež, které normálně v průměru stojí 300 franků (258 eur) za den na osobu. Problémy nastali jěšte dřív než se mladíci do hotelu nastěhovali.

Aby byli připraveni na zimu ve Švýcarsku, ošetřovatelé domova dodali třem mladým mužům zimní oblečení. Těm se ale oblečení nelíbilo: "Byli zklamaní a řekli nám, že by radši nakupovali u společnosti H & M nebo Dolce & Gabbana," řekl opatrovník.

Opatrovatelé později zjistili, že dětští uprchlíci prodávali oblečení a odcizené zboží jiným lidem. Zjevně jejich měsíční kapesné 160 franků (137 eur) nestačilo.

Jeden z mladých mužů, nazvaný Ahmed, si stěžoval na svého nadřízeného, ​​že nemá pro něj dostatek času atd. Ale skutečnost byla podle zprávy odlišná a jeho stížnost byla odmítnuta.

Zpráva říká, že to byl sám Ahmed, který odmítl školu, práci v domácnosti a spolupráci s podpůrným personálem: Ahmed má "velmi vysoké nároky" na své prostředí, které nikdo nemůže naplnit. Například požaduje "pečovatele, který je mu k dispozici 24 hodin denně, sedm dní v týdnu" a kdo "okamžitě splní všechna jeho přání".

Jiný žadatel o azyl se projevoval stejným způsobem: najednou se choval, jako kdyby neznal pravidla domu, bránil se dohodám, provokoval ostatní obyvatele svým chováním a choval se velmi neuctivě vůči jednotlivým členům týmu. Podle článku v novinách Baslera očekávání mužů "byla tak vysoká, jako kdyby byli hosté v pětihvězdičkovém hotelu" .

Dva mladíci také dostali sezónní průkaz na bazén, kolo a další věci, aby jim poskytly příjemně strávený volný čas. Výsledkem bylo vážné incidenty, neboť několik žen bylo sexuálně obtěžováno.

Po krizových setkáních, několika varováních a hlubokém zklamání pracovníků byli mladí uprchlíci po méně než roku relokováni . Tým popsal mladé muže jako "potížisty s obrovskými požadavky a nízkou ochotou pracovat a začlenit se" .

Případ mladých mužů "bohužel není ojedinělým případem, ale pravidlem," říká osoba, která se stará o mladé migranty. Nechce, aby se všichni migranti házeli do stejného koše. "Ale z deseti mladistvých uprchlíků se sedm chová podle tohoto ničivého vzoru: to je realita."

Mike

Zdroj: Voice of Europe




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
KOMENTÁŘ:

Jiri Korinek
23. 9. 2018 20:54
To je ale drzost,ze mladici nedostanou,co chteji,Hanba svycarum..csssssssss

Vložit komentář: