EpShark

Dánská vláda: Muslimové jsou násilní a páchají teror

9. 2. 2018



Vedoucí postava v dánské vládě tvrdí, že muslimové jsou násilní a páchají teror.

Dánský premiér Lars Løkke Rasmussen (Venstre, liberální konzervativci) dal na starost kontroverzní Inger Støjbergové (Venstre) zodpovědnost za dánskou migrační politiku. Inger Støjbergová je známá svým kontroverzním pohledem na islám - má nechvalně proslulou karikaturu Mohameda na pozadí svého notebooku - a muslimskou imigraci.

Inger Støjbergová nedávno tvrdila, že následovníci islámu jsou násilní, používají zbraně jako součást své náboženské války a páchají teror. Její prohlášení bylo učiněno v souvislosti s novým filmem Kniha Mormonů, která si dělá srandu z lidí, kteří věří v křesťanského boha. Støjbergová kritizuje umělce za to, že se neodváží dělat si srandu z islámu.

"V reálném světě jsou to následovníci toho, co samy nazývají náboženství míru, teda islámu, kteří volají do zbraní a používají násilí a teror," píše v článku pro BT .

Podle Inger Støjbergové, která je ministryní migrace a integrace od roku 2015, Západ již prohrál bitvu o svobodu projevu. Nikdo se neodváží dělat si srandu z islámu, podobně jako si kniha Mormon dělá legraci z jiného náboženství:

"To je důvodem,, proč jsme to prohráli. Nechali jsme si nahnat strach náboženstvím, jehož fanatici nám vyhrožovali smrtí. A ani nejsme ochotni si to přiznat," tvrdí.

Mike

Zdroj: 10 News




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: