EpShark

Merkelová je kritizována šéfkou AfD, za to že chce trestat Británii

27. 2. 2018



Angela Merkelová byla silně kritizována vůdkyní druhé nejpopulárnější strany Německa - AfD.

Alice Weidelová ostře kritizovala Merkelové přístup k Brexitu a tvrdí, že Německo by se nemělo snažit potrestat Británii. Říká, že EU se bojí, že ostatní země odjedou a proto chtějí pomocí potrestání Británie ostatní země odradit od odchodu.

"EU chce učinit z Velké Británie exemplární příklad. Pro trest přitom neexistuje žádný rozumný ekonomický důvod. Nejedná se o způsob, jakým se zachází s evropským partnerem. Mimochodem, k recesi, která byla před referendem předvídána, nedošlo! Britská ekonomika zaznamenala růst."

"Nyní se Brusel, Paříž a Berlín obávají, že ostatní země mohou následovat Británii a vzít si zpět svou svrchovanost. A proto Evropská komise plánuje omezit přístup Británie na jednotný trh i během přechodného období."

"Tím, že podpoříte tyto plány na ostrakizaci největšího německého obchodního partnera v EU, berete si volný obchod a hospodářskou soutěž jako rukojmí neúspěšné ideologie EU."

"Dobré obchodní vztahy s Velkou Británií a zbytkem kontinentu musí být zachovány - jinak bude Evropa v mezinárodním obchodě znevýhodněna."

Británie má nyní spojence přímo v srdci jádra EU, Německu. Vzestup AfD pravděpodobně bude mít velké důsledky pro evropskou politiku jako celek. Nakonec přece nějaký hlas zdravého rozumu na kontinentu.




Mike

Zdroj: Westmonster




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
KOMENTÁŘ:

jindra
28. 2. 2018 10:36
Pokud mi někdo vysvětlí, jak dané video přemluvit z němčiny do češtiny, rád to udělám - nejen v tomto případě. jp.
Jindra
28. 2. 2018 10:33
Bylo by potřeba namluvit paní Weidel také do češtiny. jp.

Vložit komentář: