EpShark

Náborářka v Google byla vyhozena za to, že nediskriminovala proti bílým a asijským mužům

7. 3. 2018



Bývalá náborářka, která pracovala u společnosti Google a YouTube devět let jako zaměstnanec a dodavatel podala žalobu. Tvrdí, že byla propuštěna za to, že nediskriminovala proti bílým a asijským mužům, jak společnost požadovala.

Bloomberg uvádí:

Kritici snahy společnosti Google o podporu rozmanitosti pracovní síly nyní zahrnují jednu ze svých bývalých náborářek, která tvrdí, že v soudním řízení byla propuštěna, protože se nedržela linie odmítání bílých a asijských mužských kandidátů na zaměstnání.

Jednotka Alphabet Inc. měla "nevyvratitelné politiky, psané v písemné podobě a důsledně uplatňované v praxi, systematicky diskriminující ve prospěch uchazečů o zaměstnání, kteří jsou hispánští, afroameričtí nebo ženy, a proti bělošským a asijským mužům", podle stížnosti podané u státního soudu v Redwood City, Kalifornii.

Arne Wilberg, která pracovala u společnosti Google a jeho oddělení YouTube zhruba devět let jak jako dodavatel, tak jako obyčejný zaměstnanec, tvrdí, že byla propuštěna v odvetě za stížnost na lidské zdroje ohledně postupů při přijímání nových zaměstnanců do společnosti. Wilbergová také tvrdila, že koncem loňského roku vedení odstranilo e-maily a další digitální záznamy o požadavcích na rozmanitost.



Mluvčí společnosti Google uvedla, že společnost se bude důrazně bránit u soudu.

"Máme jasnou politiku k tomu, abychom najímali kandidáty na základě jejich zásluh, ne jejich identity," uvedla Gina Scigliano v e-mailu. "Současně se bezesporu snažíme nalézt rozmanitý soubor kvalifikovaných kandidátů na otevřené role, protože to nám pomáhá najmout ty nejlepší lidi, zlepšit naši kulturu a budovat lepší produkty."

Mike

Zdroj: Information Liberation




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: