EpShark

Evropští úředníci: apologetové arabsko-islámské represe a terorismu

6. 3. 2018



https://www.gatestoneinstitute.org/11778/european-officials-repression-terrorism

  • Evropští představitelé nejen že ignorovali útoky íránského režimu na vlastní lidi. Také vůbec nezdůrazňovali "silnou obranu západních hodnot", na které nyní íránská vláda útočí: svoboda projevu, svoboda shromažďování, oddělení náboženství od státu, řádné soudní řízení.
  • Evropská unie je v dnešní době znepokojena politickými reformami v Polsku, ale je zcela klidná ohledně Erdoganova "převratu proti civilistům" v Turecku.
  • Jak je možné, že papež František, nejvyšší katolická autorita na světě, necítí žádnou naléhavou potřebu odsuzovat lavinu antisemitismu a nenávisti, kterou šíří islámské autority a místo toho jim poslal dopis podpory?
  • Jak poslední roky plné teroristických útoků musely prokázat, elity klamou sami sebe, pokud si myslí, že tato smrtící ideologie bude omezena pouze na Teherán, Ramallah nebo Ankaru.

Federica Mogheriniová byla v posledních týdnech zaneprázdněna, když ustupovala jednomu represivnímu režimu za druhým. Mogheriniová, ministryně zahraniční věci a bezpečnostní politiky, začala s Íránem. "Mogheriniová byla zticha, když se mluvilo o lidovém povstání v Íránu," napsal Eli Lake v Bloombergu .

"Čekala šest dní, než něco řekla o tamních demonstracích. Když to konečně udělala, byla to směs lichocení a neutrality. "V duchu otevřenosti a úcty, která je základem našeho vztahu, řekla: "očekáváme, že se všechny zúčastněné strany budou zdržovat násilí a zaručí svobodu projevu ".

Švédska ministryně zahraničí Margot Wallstromová, která s hrdostí vedla " první feministickou vládu na světě ", pouze uvedla, že " sleduje " demonstrace v Íránu. UN Watch ji odsoudil za mlčení. Před rokem švédská ministryně obchodu Ann Lindeová a deset dalších žen švédské vlády pochodovali před íránským prezidentem Hassanem Rouhanim a měli na sobě hidžáb. Zatímco skutečné íránské dívky pochodovaly na protest proti povinnému hidžábu, Ann Lindeová tweetovala o zákonech proti klimatickým změnám během dní, kdy byla íránská represe v ulicích nejsilnější.

Evropští představitelé nejen že ignorovali útoky íránského režimu na vlastní lidi. Také vůbec nezdůrazňovali " silnou obranu západních hodnot ", na které nyní íránská vláda útočí: svoboda projevu, svoboda shromažďování, oddělení náboženství od státu, řádné soudní řízení – všechny tyhle zásady íránští mullahové pošlapali při boji proti svým vlastním lidem.

Evropští úředníci, kteří v posledních dvou letech zintenzivnili spolupráci s Tureckem, také mlčeli o tom, že Ankara oficiálně vstoupila do globálního klubu diktatur. Poprvé Freedom House ve své výroční zprávě snížil rating Turecka na úroveň "nesvobodá země". Freedom House kritizovala "hromadné propouštění státních zaměstnanců, masové propouštění volených starostů a jejich náhrada vládními pověřenci, svévolné stíhání aktivistů, bojovníků za práva a dalších údajných nepřátel státu" .

Evropská unie je v dnešní době znepokojena politickými reformami v Polsku , ale je zcela klidná ohledně Erdoganova " převratu proti civilistům" v Turecku.

Den poté, co vláda Donalda Trumpa pozastavila pomoc ve výši 65 milionů dolarů UNRWA, agentuře OSN, která pomáhá palestinským uprchlíkům, evropská země, Belgie, hned přispěchala s okamžitou podporou v hodnotě 23 milionů dolarů . Brusel pocítil morální a politickou potřebu, aby financoval organizaci, která dovolila svým školám, aby je využívali palestinští teroristé k výstřelu raket na Izrael a v jejich učebnicích démonizovat Židy. A taky poskytuje práci palestinským teroristům a je obviněna z vytvoření a udržování izraelsko-palestinského konfliktu?

Většina evropských zemí nedávno hlasovala spolu s arabskými a islámskými režimy v OSN, aby odmítla izraelské a židovské starověké vazby na město Jeruzalém. Evropa je údajně znepokojena americkými a izraelskými hrozbami, že se zachová " status quo " ve svatém městě. Ale tytéž evropské země neměly čas odsoudit projev palestinského vůdce Mahmúda Abbása, v němž nazýval Izrael "koloniálním projektem, který nemá nic společného s Židy" a ve kterém znovu intrikoval s popíráním holocaustu. Abbas ve skutečnosti neuvěřitelně řekl , že šest milionů Židů by dalo přednost tomu, aby byli zabiti nacisty v Evropě, než aby odešli do Izraele – ignoroval tak zevrubné prohledávání domů, aby našli Židy, které by pak drželi, mučily a zabíjely. Tyto věci byli pandemické během druhé světové války. Evropa také mlčela poté, co íránský nejvyšší vůdce Ali Khamenei vyzval k "zničení Izraele" a " porážce " Izraele. Evropští představitelé ignorují hrozby islamistů, že budou házet Židy do moře .

V nedávné době v Káhiře Ahmed el-Tayeb, velký Imám Al Azhar - považovaný mnohými za nejvyšší sunnitskou islámskou autoritu - uspořádal konferenci o Jeruzalémě, v níž napadl " sionismus ". Abbás také neuvěřitelně tvrdil, že Palestinci byli v Jeruzalémě " před Židy ", přestože muslimové ještě neexistovali až do sedmého století, stovky let po Židech.

Papež František místo toho, aby odsoudil toto podněcování k nenávisti vůči židovskému lidu, poslal dopis Imámovi al Tayebovi, kde mu poděkoval za pozvání. Jak je možné, že papež František, nejvyšší katolická autorita na světě, necítí žádnou naléhavou potřebu odsuzovat lavinu antisemitismu a nenávisti, kterou šíří islámské autority a místo toho jim poslal dopis podpory? Zřejmě doufá, podle slov Winstona Churchilla , že "krokodýl ho sní až jako posledního."

Držitel Nobelovy ceny za literaturu Mario Vargas Llosa napsal:

„Postmoderní civilizace politicky a morálně demontuje kulturu naší doby, a to z velké části vysvětluje, proč některé z‚monster‘, které jsme si mysleli, že jsme zničili navždy po druhé světové válce, jako jsou nejvíce extrémní formy nacionalismu a rasismu, znovu ožili a jsou opět v srdci Západu, znovu ohrožují jeho hodnoty a demokratické principy."

Na evropských náměstích a ulicích jsou Vargasova "monstra" zpět v přestrojení a jejich slogany a bomby, většinou míří na Židy. Vezměte si, co se stalo jen za poslední měsíc. V italském Miláně lidé křičeli "Židé, pamatujte si, že Khaybar, armáda Muhammada se vrací" – bojová hymna islamistů k zotročení a masakru Židů. Mezitím byly na švédské synagogy vyhozeny zápalné bomby a byl zničen židovský obchod v Paříži . Jedná se o "monstra", která nyní vyplňují evropský veřejný prostor.

Eli Lake měl pravdu, když říkal, že evropští představitelé se stali tváří "appeasementu". V jejich servilní podřízenosti vůči politickému islámu a islámskému terorismu - pravděpodobně v naději, že mu mohou zabránit - se staly ještě něčím větším. Jejich apatie k íránské represi a jejich pokračující financování palestinských radikálů ukazují, že tihle představitelé jsou nyní uznávaní apologetové arabsko-islámské kultury represe, přetvářky a terorismu.

Jak poslední roky plné teroristických útoků musely prokázat, elity klamou sami sebe, pokud si myslí, že tato smrtící ideologie bude omezena pouze na Teherán, Ramallah nebo Ankaru.

Giulio Meotti, kulturní redaktor Il Foglio, je italský novinář a autor.

Z Anglického originálu přeložil Mike

Pro další podobné články navštivte českou verzi Gatestone institutu




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: