EpShark

Do Berlína se s přibývajícími migranty vrací středověk

9. 3. 2018



Arnold Mengelkoch je policajt, který se zabývá migrací na berlínském předměstí Neukölln. V " Der Tagesspiegel " varuje, jak velké množství uprchlíků a migrantů velice negativně mění hlavní město Německa. Ředitelka jedné školy dokonce říká: "Vracíme se do středověku".

18-ti letá holka se prochází v bikinách a setká se ze čtyřmi arabskými muži. Hlasitě jí říkají "děvko", protože jak se mohla takhle obléct?

60letá žena je se svým manželem na vycházce v parku a najednou se jí arabský muž zeptá, jestli s ním nechce mít ve křoví sex.

Arabsky mluvící muž chodí s neteří ve čtvrti Neuköllnu a slyší hodně obscénních poznámek. Důvod? Jeho neteř na sobě nemá šátek.

To jsou pouze tři příklady z Berlína, města s miliony obyvatel, ale nejsou to ojedinělé případy. Lidé, kteří pracují s uprchlíky, vyprávějí tytéž příběhy stejně jako ostatní obyvatelé hlavního města Německa.

"V tomto městě se už necítím dobře a bezpečně. Něco zde není pod kontrolou," říká 48letý obyvatel, který žije v Berlíně dlouho.

Podle policejního důstojníka zabývajícího se migrací je ve městě obrovské množství mladých mužů, "kteří se nudí a nemají práci". Dodává, že "mnoho uprchlíků si myslí, že o všem, co dělá žena, rozhodují muži. Každá žena, co nenosí šátek, je považována za sexuální objekt" .

Ředitelka školy se zaměřením na vzdělávání uvádí, že "sedmileté školačky mají na sobě šátky" a dívkám co je nenosí je vyhrožováno smrtí. Říká: "Jsme na cestě do středověku" a dodává, že "Na vzdělávání nezáleží, hlavní věcí je náboženství".

Peter Hermanns, který řídí ubytování uprchlíků, si myslí, že zatím neexistují žádná skutečná řešení. Přicházejí k němu uprchlíci a mají základní otázky, jako je: "Kde je limit, když chci mít kontakt se ženami? Jak mám oslovit ženy? Jak mohu reagovat na signály?"

Tam je také případ arabského otce, který se ze svým synem objevil ve středisku pro děti, viděl jak se děti hrají a řekl ředitelce mateřské školy: "Je Vám jasné, že můj syn si nebude hrát s dívkami".

Integrace v Berlíně má za sebou dlouhou cestu a otázkou je, kolik trpělivosti mají obyvatelé města s hosty, kteří mají takto nábožensky motivované a zpátečnické názory na dívky a ženy

Mike

Zdroj: Voice of Europe




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: