EpShark

Obama: nejméně populární prezident za 39 let

7. 1. 2014



Barrack Obama je podle posledních průzkumů nejméně populární prezident za posledních 39 let. Politiku prezidenta schvaluje 43 procent lidí, zatímco negativně ji hodnotí 55% lidí. Obama vládne po pátý rok. Všichni američtí prezidenti po druhé světové válce co vládli dvě volební období měli po pěti letech vyšší hodnocení než Obama. Dokonce i Bush měl po pěti letech vlády v roce 2005 47% pozitivních ohlasů.

Proč tomu tak je? Server Washingtosblog.com píše:

Obama je horší než Bush co se týče upřednostňování super elit, zachraňování velkých bank, ochraňování kriminálníků, útočení na whistleblowery (např. Snowden), udržování vlády netransparentní, potlačování osobních svobod a startování vojenských konfliktů v jiných zemích.

Server TheHill píše:

Většina voličů si myslí, že Obama není lepší než jeho předchůdce George W. Bush, pokud jde o nalezení rovnováhy mezi národní bezpečnostní a ochrany občanských práv a svobod. 37% voličů tvrdí, že Obama je horší než Bush, 15% tvrdí, že je na tom stejně (tj. 52% tvrdí, že Obama je stejný nebo horší než Bush).

Podle serveru Washingtosblog.com byl Bush příšerný prezident – válečný štváč, nerespektující občanská práva a svobody, redistribuující bohatství od obyčejných lidí k super elitě, zvyšující netransparentnost vlády. Ale Obama si nevedl o nic lépe, naopak. Nerovnost v příjmech za jeho vlády stoupla. Celý nárůst příjmů za období jeho vlády připadlo na nejbohatší 1%, zatímco zbytek populace zchudl. Bushova podpora největších bank stála 700 miliard dolarů. Obama podporuje velké bankovní domy 780 miliardami ročně ! Obama vyšetřoval méně finančních zločinů než Bush II, Clinton,Bush I a Reagan dohromady. Obama dále pronásledoval více lidí, co upozorňovali na korupci a protizákonnost vládních aktivit (tzv. whistleblowerů), než všichni prezidenti dohromady . Obama se choval k whistleblowerům jako k teroristům. Pod vládou Obamy je o 50% větší pravděpodobnost že 17 vládních agentur odmítne požadavek na poskytnutí informací, než za Bushe. Obamova vláda je tak míň transparentní než Bushova.

Bush byl kritizován za nedodržování občanských svobod. Ale Obama šel ještě dál. Schválil zákony, které umožňují vládě zavraždit na půdě USA Američnay podezřelé z terorizmu bez jakéhokoliv soudního procesu. Bez normálního soudního procesu může teď vláda taky uvěznit podezřelé Američany. To taky schválil Obama. Špehování občanů je za Obamu mnohem rozšířenější než za Bushe. Obama dále začal války v Sýrii, Jemenu a Pákistánu, plus zdvojnásobil počet vojáků, co se nachází v Afganistánu. Eskaloval používání bezpilotních bombardérů (tzv. dronů), což vedlo k smrti mnoha civilistů.

Nespokojenost Američanů z Obamou je naprosto pochopitelná. Ukázal se být ještě větší katastrofou než Bush.

Zdroje:

http://www.washingtonpost.com

http://thehill.com

Mike




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
KOMENTÁŘ:

Martin Rubáš
18. 1. 2014 17:15

gazeboo napsal: To video od Toma Woodse, co je taky na tomhle serveru je brutální.

A jak se v roce 2008 všichni tzv. odborníci mysleli že konečně přišla změna:))
gazeboo
7. 1. 2014 20:07
To video od Toma Woodse, co je taky na tomhle serveru je brutální.

Vložit komentář: