EpShark

Migrace Švédsko totálně rozvrátila, každý dvanáctý obyvatel je negramotný

19. 10. 2024



PETR JEMELKA

Švédové krutě doplácí na svou vstřícnost. Severská země se nedokázala vyrovnat s masivní muslimskou imigrací. Přistěhovalci vraždí, loupí a znásilňují a jejich potomci se navíc nejsou ochotni naučit ani číst a psát. Nejsem si jistá, že tam chci zůstat, říká v rozhovoru pro Deník TO spisovatelka a novinářka Kateřina Janouch, která ve Švédsku žije od roku 1974.

„Švédská společnost je klidná a mírná. Své problémy řeší na intelektuální úrovni. S agresivními migranty si neumí poradit,“ konstatovala Janouch v pořadu Jak TO je?

Spisovatelka, která je dcerou zakladatele Charty 77 Františka Janoucha a do Švédska se odstěhovala před 50 lety si všímá, že se tahle kdysi idylická země vlivem migrace změnila k nepoznání. „Švédsko bylo svobodné a liberální, byla to země, kam lidi prchali, aby mohli žít svobodný život. Teď je to země, kde se Židé bojí o život a ženy mají strach chodit samy po ulici,“ popisuje Janouch v rozhovoru s Markem Stonišem.

Švédská společnost si podle české emigrantky problém uvědomuje, začíná se o něm dokonce i veřejně mluvit a vláda začíná hledat možná řešení. Je však otázkou, zda již není pozdě. „Minulý týden se objevila zpráva, že je v zemi už milion analfabetů. Z 12 milionů obyvatelů milion neumí číst a psát. Švédský sociální systém živí lidi, kteří nejsou ochotni ani v tom nejmenším přizpůsobit,“ stěžuje si.

Kdo si ale stěžuje příliš nahlas nebo dokonce veřejně, zadělává si na velký problém. To ostatně Kateřina Janouch sama zakusila. Celý rozhovor se švédskou spisovatelkou a novinářkou českého původu Kateřinou Janouch najdete ZDE.

DENÍK.TO

Článek vyšel na svobodny-svet.cz




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: