EpShark

Rakouský premiér: Evropa potřebuje posílit ochranu vnějších hranic

19. 1. 2018



Rakouský kancléř Sebastian Kurz vyzval k posílení vnějších hranicí Evropské unie, pokud Evropa chce vyřešit migrující krizi.

Kurz se zúčastnil tiskové konference s hlavním architektem migračního fiaska - Angelou Merkelovou a během konference řekl : "Jsem přesvědčen, že řešení otázky migrace spočívá v řádné ochraně vnějších hranic a větší pomoci přímo v postižených zemích."

Vyzval také, aby EU neřešila příliš mnoho věcí a ty nechala na národní státy a zaměřila se více na větší problémy: "Potřebujeme Evropskou unii, která by se více zaměřovala na velké problémy a pokud jde o malé otázky, měla by to nechat na jednotlivé země nebo regiony, které tyto problémy dokážou řešit lépe."

Různá města EU si stěžují na dopad, který má migrační krize na jejich komunity, a cítí nedostatek pomoci ze strany elit EU. V loňském roce napsali starostové sedmi francouzských měst otevřený dopis, že jejich regiony jsou ve stavu "sociální nouze" a "tísně".

Kurz taky řekl, že pokud chce EU udržet schengenský systém mezi členskými státy, musí mít silné vnější hranice.

Rakouský premiér Kurz také kritizoval "vítací politiku" Merkelové vůči migrantům. Konečně evropský vůdce, který se zdá být ochoten hovořit na rovinu o této obrovské hrozbě, která pohlcuje starý kontinent.

Mike

Zdroj: Westmonster




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: