EpShark

Ex-muslimové kritizují papeže za to, že chválí islám jako náboženství míru

19. 1. 2018



Tisíce muslimských konvertitů na katolicismus a jejich spojenců napsalo otevřený dopis papeži Františkovi, kde chtějí vědět, proč papež chválí islám jako mírumilovné náboženství a poukazují na to, že riskovali svůj život, aby se stali křesťany.

Konvertité se ptají papeže: "Pokud je islám sám o sobě dobré náboženství, jak vy říkáte, proč jsme se stali katolíky? Proč nám u toho bylo vyhrožováno smrtí?"

Jak je známo, muslimům je zakázáno konvertovat k jinému náboženství podle zákona šaría a konverze považují některé muslimské země za trestný čin, který je trestán smrtí.

List, který se nejprve objevil ve francouzštině a podepsalo ho jen deset lidí nyní získal více než 3 700 podpisů, ačkoli není jasné, zda někteří lidé nejsou pouze muslimští odpůrci islámu.

Signatáři říkají, že se snažili opakovaně setkat s papežem Františkem, aby diskutovali o povaze islámu.

Papež František je znám svým kladným vztahem k islámu.

Minulý rok se papež František setkal ve Vatikánu s generálním tajemníkem muslimské světové ligy (MWL) Dr. Mohamedem binem Abdulem Karimem Al-Issem. Muslimská světová liga je skupinou, která byla spojena s financováním džihádistického teroru.

Taky navázal dobré vztahy s Ahmedem al-Tayebem, velkým imámem al-Azhar z Káhiry, který mu poděkoval za "obranu islámu před obviněním z násilí a terorismu".

Papež zjevně ignoroval, že Ahmed al-Tayeb, se v průběhu let ukázal jako něco jiného než kazatel míru, spolupráce a milosrdenství: obhajoval antisemitismus na koránských základech . Centrum Al-Azhar bylo také odhaleno , jak nabízelo volné kopie knihy, která volala po zničení křesťanů a jiných nevěřících.

František prohlásil , že "autentický islám a správné chápání Koránu odmítá každou formu násilí" .

František se také vůbec nevyjadřuje k muslimskému pronásledování křesťanů na blízkém východě.

Mike




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: