EpShark

Jak svoboda slova umírá v Merkelové "policejním státě"

5. 3. 2018



V Německu dochází k znepokojivému porušování svobody projevu. Od doby, kdy se NetzDG stal zákonem, stále více lidí je cenzurováno na internetu. Více lidí napravo, ale paradoxně také satirické levicové magazíny jako Titanic .

Beatrix von Storch z populistické pravicové strany AfD byla zablokována na sociální síti a dokonce obviněna z toho, že se dopustila zločinu podněcování německého obyvatelstva k nenávisti. Netřeba říkat, že případ byl nakonec uzavřen a k ničemu nedošlo, aniž by došlo k vyšetřování.

Totéž se stalo s Michaelem Stürzenbergerem, reportérem, který zveřejnil historicky přesný obraz velkého muftiho a Hitlera. Dokonce byl odsouzen k šestiměsíčnímu vězení, ze kterého byl později propuštěn pouze k odvolacímu soudu.

Tento útok na svobodu projevu se však již neuskutečňuje pouze online. Ženský pochod proti násilí na straně migrantů v Berlíně dne 17. února byl schválen, ale byl blokován levicovými extrémisty. Je zřejmé, že lidé mají právo zahájit protest proti protestu, ale nemají právo zablokovat pokojný protest po dobu více než 3 hodiny.

K této nelegální blokádě přispěly zelení a levicoví politici . Policie nejen že nedokázala vykonat svou práci tím, že nevyčistila cestu pro pochod. Politici a demonstranti AfD tvrdili, že policie jim lhala o tom, že se o to pokusí.

Jeden z mluvčích také zažil z první ruky, co se stane, když máte špatné názory. David Berger byl na facebooku blokován po dobu 30 dní, po tom co vystoupil na demonstraci. YouTube dokonce sundal # 120 dB video žen, kde ženy upozorňují, že za násilí proti ženám stojí migranti. Video bylo obnoveno pouze po masivním tlaku ze strany postižených.

Smutné zastrašování se neděje pouze online. Uta Ogilvie, organizátorka demonstrace proti Merkelové v Hamburku pod heslem "Merkel muss weg ", což znamená "Merkelová musí odejít", musela prožít něco mnohem horšího.

Radikálové z Antifa zaútočili na její dům a 12. února hodili kámen do okna jejího dětského pokoje. Naštěstí nikdo nebyl zraněn, ale člověk se musí pozastavit při pomyšlení na to, jakým způsobem by lidé mohli takto ohrozit děti. Od té doby oznámila, že už nebude plánovat demonstrace ze strachu o své děti.

Nestačí, aby se útočilo pouze na lidi, nyní politici, jako je Heiko Maas, který je jedním z architektů NetzDG, chce od Federálního úřadu pro ochranu ústavy, aby monitoroval AfD, demokraticky zvolenou stranu. Agentura v polovině února nabídla následující prohlášení:

V současné době se v AfD nevidí "žádné dostatečné náznaky pravicově extremistického směřování"."Vliv nebo dokonce kontrola pravicových extremistů není v současnosti rozpoznatelná".

Na druhou stranu se federální ministryně školství Johanna Wanka (CDU) právě shledala provinilou porušením ústavy Nejvyšším soudem. Vyzvala k bojkotu demonstrace AfD v roce 2015. Soud rozhodl, že porušuje princip "rovné příležitosti" vůči této straně.

Nicméně existuje naděje, jak se čím dál více Němců probouzí do reality a začínají odmítat cenzuru. Některé protesty již proběhly proti Merkelové a její politikám otevřených hranic a další budou ještě přicházet.

Dne 3. března je plánována velká demonstrace v Kandelu . 15letá německá dívka Mia byla zavražděna afghánským žadatelem o azyl. Tvrdil, že je mu 15, ale lékařské vyšetření ukázalo, že je pravděpodobně mnohem starší .

Steffen Königer, člen představenstva AfD, také oznámil, že je plánována velká demonstrace na jaře v Berlíně. Tento vývoj jistě stojí za to sledovat, pokud nic jiného tak zjistíme, zda bude Merkelová schopna udržet si svou moc navzdory rostoucím nepokojům.

Mike

Zdroj: Voice of Europe




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: