EpShark

Účet Tommyho Robinsona byl odstraněn z Twitteru

29. 3. 2018



Britský novinář, aktivista a bojovník proti islamizaci Tommy Robinson byl doslova odstraněn z Twitteru. Jeho účet byl vymazán. Není jasné, zda se v budoucnu bude moc vrátit na platformu, nebo ne.

Caolan Robertson, známý Robinsona, řekl včera ráno na Twitteru, že Tommyho účet byl odstraněn a že k tomu nebyl dán žádný důvod.

Robinson, který je známý svými zajímavými interview a vyhraněnými názory na islám, byl před čtyřmi týdny také dočasně zablokován na Twitteru pro sdělení pravdivých statistik týkajících se řádění převážně muslimských znásilňovacích gangů.

V příspěvku na Facebooku Robinson předpovídal, že jeho blokace nastane už brzy v rámci plánu elit na jeho úplné odstranění ze sociálních sítí.

Není jasné, proč byl účet Robinsona odstraněn. Ačkoli má konfrontační styl, nezdá se, že by překročil hranici akceptovatelného vyjadřování, dopustil se rasistických výroků nebo podněcování k násilí vůči nějaké konkrétní skupině.

Začátkem tohoto měsíce Twitter a Facebook odstranily účty hnutí Britain First z jejich platforem spolu s Twitterovými účty několika amerických konzervativců.

Nyní je jasné, že svoboda slova mizí z největších sociálních sítí na západě. Jedná se však spíše o jednostranný proces: zatímco pravicoví aktivisté a konzervativci jsou blokováni, nenávistná řeč šířící se mezi jinými, často levicově-liberálními skupinami, je tolerována. A tenhle dvojitý standard je naprosto hanebný.

Mike

Zdroj: Voice of Europe




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
KOMENTÁŘ:

J. Kaniová
1. 4. 2018 21:07
Neomarxismus !

Vložit komentář: