EpShark

Videa z poprav zajatců bojovníky ISIS jsou velice populární mezi žáky berlínských škol

10. 4. 2018



Problémy ve školách, kde migranti tvoří většinu v Německu jsou mimo kontrolu, říká prezident německé asociace učitelů Heinz-Peter Meidinger, informuje o tom denník BILD .

V rozhovoru Meidinger prohlásil, že počet útoků na učitele na školách, kde většinu tvoří migranti roste a několik škol již potřebuje soukromou bezpečnostní službu na ochranu učitelů a žáků. Některé děti si do školy bere nože a "plynové spreje".

Když byl prezident Asociace učitelů dotázán, jestli je cirkulace videí ISIS s popravami zajatců na berlínských školách izolovaný případ, řekl:

"Bohužel to nejsou pouze individuální případy, ani mezi velmi mladými studenty základních škol. Takové incidenty nyní existují na mnoha školách v Německu. Jedna věc je jistá: Živá násilná videa na sociálních sítích jsou již dlouho rozšířena mezi žáky a studenty. V diskusních fórech, na aplikacích jako je WhatsApp, se videa, jako usekávání hlav zajatců bojovníky ISIS šíří jako divoký požár."

Meidinger říká, že na školách v městských oblastech narůstá "polarizace a situace se zhoršuje". "Židovské dívce bylo vyhrožováno smrtí jejími spolužáky a znovu a znovu se objevují antisemitské útoky v Berlíně," říká.

"Některé školy jsou nyní chráněny soukromými bezpečnostnými službami," říká Meidinger. "Měli by zajistit bezpečnost v budovách, ve školních dvorech a u vchodů. Ačkoli je to synonymum kapitulace v pedagogice, je to ale nutnost, protože studenti opět a znovu přinášejí do školy nože nebo plynové spreje" .

Meidinger varuje, že v několika problémových oblastech musí být dosaženo pokroku v integraci. Jinak by se situace na německých školách mohla dostat mimo kontrolu a "to je něco, co nemůžeme dovolit," říká.

Mike

Zdroj Voice of Europe




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: