EpShark

Islámská strana v Belgii chce vytvořit islámský stát

10. 4. 2018



Podruhé v posledních šesti letech se tato strana zúčastní belgických komunálních voleb. Strana chce vytvořit islámský stát s oddělenými místy pro muže a ženy ve veřejné dopravě, uvádí belgické noviny HLN .

"Naším cílem je 100% islámský stát, ale nechceme udělat zahalování žen povinným," říká zakladatel strany Redouane Ahrouch. "Tím, že jsme ustanovili právo šaría, chceme následovat cestu proroka a Koránu," dodává.

Strana islámu se jasně zaměřuje na konzervativní muslimy a již má dva členy, kteří byli zvoleni ve volbách v roce 2012. V letošním roce se bude účastnit ve volbách ve 28 obcích.

Ahrouch říká, že chce dosáhnout cílů strany "bez porušení belgické ústavy". Není jasné, jak to chce dělat, protože strana chce oddělit místa pro muže a ženy ve veřejné dopravě.

Belgický státní tajemník pro přistěhovalectví Theo Francken říká, že strana ho "znechucuje". Na Twitteru píše:

"V Belgii roste politická strana s názvem ISLAM . Oni otevřeně vyzývají k zavedení práva šária. Šária je v rozporu s lidskými právy. Strany prosazující právo šária jsou proto protidemokratické. To jsou vlci v rouše beránčím."

A:

"Toto je klasický příklad Takíje: tito islamisté chtějí v naší zemi instalovat" 100% islámský stát ", ale" bez toho aby porušovali ústavu". Absurdní lži. Zajímalo by mě, jak vypadá jejich skutečná kampaň mezi lidmi."

Odborníci tvrdí, že strana může získat nějaké body, protože mnoho levicových stran s muslimskými kandidáty ztrácí popularitu mezi marockými a tureckými voliči. Také samotné jméno islámské strany by také mohlo povzbudit muslimy, aby pro ni hlasovali právě kvůli tomuto jménu, které si spojují se svou vírou.

Mike

Zdroj: Voice of Europe




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: