EpShark

Švédští studenti byli udáni bezpečnostním službám, protože mluvili pravdu o migraci

25. 4. 2018



Skupina studentů ze školy v Umeå byla nahlášena policii a švédské bezpečnostní službě (SÄPO), protože šířili pravdu o přistěhovalectví, píše agentura Fria Tider .

Jenom poukázali na fakta, tak jako jsou: Skutečné náklady na přistěhovalectví, nadměrné zastoupení migrantů v statistikách násilné kriminality a přednostní stomatologická péče pro ilegální migranty a velmi nízké tarify. Všechna tvrzení se odkazovala na nedávnou studii Pew Research Center která předvídá masový nárůst počtu muslimského obyvatelstva ve Švédsku.

Ředitelka Anna Sundelinová kontaktovala policii a SÄPO, protože podle ní je činnost skupiny "strašná" a "rasistická". "Je naprosto nemyslitelné, že máme tuto propagandu na naší škole," říká o těchto reálných faktech.

Jeden ze zúčastněných studentů řekl Fria Tider: "Nejsme připraveni jen tak sedět a nedělat nic, zatímco Švédsko upadá a proto jsme se rozhodli udělat přehled o dopadu imigrace na naší společnost. Mohli bychom tak informovat ostatní studenty."

Jiný student řekl: "Je velmi znepokojující, že se škola rozhodla kontaktovat bezpečnostní složky, protože někteří studenti zveřejnili letáky s pravdivými fakty".

Hlavní ředitelka Sundelinová uvedla, že škola má "nulovou toleranci" pro takovou činnost a vedení školy zveřejnilo zprávy na informačním listu na intranetu, aby studenti a učitelé mohli hlásit, zda se objeví více těchto podle nich nepřijatelných letáků.

Dříve jsme informovali o tom, jak byl student Stockholmského královského technologického institutu vyhozen ze studia za zveřejnění faktu o nadměrném zastoupení migrantů ohledně sexuálních trestných činů.

Mike

Zdroj: Voice of Europe




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: