EpShark

Kurdský Afrín padl do rukou Turecka

24. 4. 2018



Představitel turecké vlády: "Evropa bude muslimská"

napsal Uzay Bulut

Překlad původního textu: Kurdish Afrin Falls to Turkey
Překlad: Kryštof Čermák

- Severní Kypr Turecko islamizovalo díky vojenské invazi, ke které došlo v roce 1974. Pro islamizaci mnohem mocnější kontinentální Evropy nicméně podporuje spíše demografický než vojenský džihád.

- "Místa, kde pracujete a žijete, jsou nyní vaším domovem, vaší novou vlastí... Jezděte těmi nejlepšími auty. Bydlete v těch nejkrásnějších domech. Mějte pět dětí, nejen tři. Protože vy jste budoucnost Evropy." — turecký prezident Recep Tayyip Erdoğan, 2017.

Zatímco je mnoho Evropanů stále pranýřováno za to, že masovou migraci z většinově muslimských zemí vnímají jako hrozbu pro Západní kulturu, a jsou obviňováni z xenofobie , islamofobie a šíření strachu, obsadilo včera Turecko město Afrín v Kurdy obývané části Sýrie.

Ve stejné době prominentní představitel turecké vlády otevřeně a hrdě prohlásil, že demografie Evropy se mění ve prospěch muslimů.

Poslanec Alparslan Kavaklıoğlu, člen vládní Strany spravedlnosti a rozvoje (AKP) a předseda parlamentní Komise pro bezpečnost a tajné služby, nedávno uvedl :

"Štěstí a bohatství světa se přesouvá ze západu na východ. Evropa prochází nezvyklým obdobím. Její populace klesá a stárne. Obyvatelstvo Evropy je velmi staré a lidé, kteří tam přichází odjinud, tak získávají práci. Ale Evropa má problém. Všichni nově příchozí jsou muslimové – z Maroka, Tuniska, Alžírska, Afghánistánu, Pákistánu, Iráku, Íránu, Sýrie a Turecka. Ti, kdo přicházejí z těchto zemí, jsou muslimové. Došlo to tak daleko, že nejoblíbenějším jménem v belgickém Bruselu je Mohammed, druhým Melih a třetím Aisha."

Podle Kavaklıoğla povede pokračování tohoto trendu k tomu, že

"muslimové křesťany v Evropě přečíslí. To tam zvyšuje nacionalistickou, xenofobní a protiislámskou rétoriku. Proto okrajové a malé strany začínají ve volbách dostávat velké množství hlasů... Ale nejde tomu zabránit. Evropa bude muslimská. S pomocí Alláha tam uspějeme, tím jsem si jistý."

Kavaklıoğlu není prvním tureckým představitelem, který zdůraznil důležitost populačního růstu. Současný prezident a tehdejší premiér Recep Tayyip Erdoğan vyzval v roce 2009 Turky, aby měli alespoň tři děti. "Čím více nás bude, tím budeme silnější," řekl. Od té doby se Erdoğan snaží povzbuzovat turecké občany, aby se množili. V roce 2013 zopakoval svůj apel:

"Potřebujeme mladou a dynamickou populaci... Západ je v krizi a my nechceme, aby se do stejné krize dostalo i Turecko. Vyzývám naše matky – neberte to na lehkou váhu. Potřebujeme, aby se tato myšlenka šířila. Potřebujeme, aby se stala skutečností. Je to hodnota, kterou nelze měřit penězi ani žádnými jinými materiálními statky."

V roce 2017 se Erdoğan obrátil na Turky usazené v Evropě s výzvou, aby měli dokonce ještě více dětí:

"Místa, kde pracujete a žijete, jsou nyní vaším domovem, vaší novou vlastí. Posilujte svůj nárok na ně: Zakládejte více firem a posílejte děti do lepších škol. Žijte se svými rodinami v lepších čtvrtích. Jezděte v těch nejlepších autech a bydlete v těch nejkrásnějších domech. Mějte pět dětí, nejen tři. Protože vy jste budoucnost Evropy."

To samé nyní Erdoğan říká i kyperským Turkům. Během nedávného setkání s předsedou vlády Severokyperské turecké republiky (kterou uznalo pouze Turecko) a jeho zástupcem Erdoğan údajně prohlásil : "Hospodářský růst nastává spolu s populačním růstem. Kyperských Řeků je přes milion. Prostě se množte."

Díky vojenské invazi , ke které došlo v roce 1974, již Turecko z velké části islamizovalo a poturčilo severní Kypr. Turecká armáda terorizovala domorodé kyperské Řeky, a ti proto uprchli na jih. Turecká vláda následně na severní Kypr dovezla tisíce ilegálních osídlenců z Turecka, aby tak změnila demografickou strukturu nezákonně obsazeného území. Pro islamizaci mnohem mocnější kontinentální Evropy Turecko nicméně podporuje spíše demografický než vojenský džihád . Snaha Ankary zajistit, aby muslimové globálně přečíslili křesťany, jde ruku v ruce s výstavbou mešit "od Evropy po Afriku, od Balkánu po Střední Asii" – podporovanou tureckou vládou placeným Diyanetem (Direktoriátem pro náboženské záležitosti).

Komu by tedy potom měli liberální Evropané věřit, pokud jde o neomezenou migraci? Těm, kteří považují masový příliv obyvatel z muslimských zemí za ohrožení svobody a bezpečnosti, nebo těm, kteří plánují a realizují výměnu obyvatelstva Evropy a její islamizaci?

Stačí se podívat na Afrín, Kypr a otřesný stav lidských práv v zemích s muslimskou většinou.

Uzay Bulut je turecká novinářka, narozená a vychovaná v Turecku, v současnosti působí ve Washingtonu D. C.

Pro další podobné články navštivte českou verzi Gatestone institutu




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: