EpShark

Švédka byla s dvěma Afghánci, aby dokázala, že se xenofobové mýlí. Co myslíte, jak to dopadlo?

27. 4. 2018



Švédská žena ve středním věku byla v azylovém domě znásilněna a zneužita dvěma afghánskými žadateli o azyl, píše agentura Fria Tider . Žena, která byla členem skupiny na Facebooku proti deportacím migrantů se pokoušela dokázat, že se xenofobové mýlí, když říkají, že Afghánci jsou nebezpeční.

Žena byla znásilněna a obtěžována 26. prosince loňského roku. Chtěla se setkat s někým venku během noci a když neuspěla, rozhodla se jít s dvěma afghánskými muži, řekla policii.

Potkala dva uprchlíky z Afghánistánu před hospodou a rozhodla se je doprovázet do azylového střediska v Ljungby.

Žena, členka skupiny proti deportaci, řekla policii:"Nikdy jsem se nebála lidí z jiných zemí" a "myslela jsem, že to bude docela zajímavé s nimi mluvit".

Když přišli do mužského pokoje v azylovém domě, věci se rychle změnily. Napili se alkoholu a jeden z mužů se ji začal dotýkat, přestože mu řekla, že to nechce, migrant navzdory opakovaným protestům pokračoval.

Později jeden z mužů, nazvaný Anwar, ji znásilňoval a zneužíval, zatímco druhý masturboval vedle ní. Byla to velmi bolestivá zkušenost, řekla.

Nakonec žena zavolala policii. Dva Afghánci byli zatčeni a minulý týden byli odsouzeni okresním soudem ve Växjö.

Anwar je odsouzen za znásilnění. Jeho trest byl jeden rok a tři měsíce ve vězení. Zaplatí též 134,990 SEK (13 000 eur) jako odškodnení. Fardin je odsouzen za sexuální zneužívání a zaplatí oběti 23 990 SEK (2 300 eur). Prokurátor nikdy nepožádal, aby byl Fardin deportován.

Žena byla traumatizována hrozným zážitkem a nyní má problémy se spánkem.

Mike

Zdroj: Voice of Europe




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: