EpShark

Švédský pacient začal hnít kvůli dlouhým čekacím dobám

7. 5. 2018



61letý Enar Rönnqvist musel čekat 16 měsíců na operaci kyčle, jak uvádí švédské zprávy Expressen . Mezitím jeho kyčle začala hnít a doktor, který na něm pracoval, řekl, že je to jeden z nejhorších zážitků, které viděl.

Všechno začalo v dubnu 2011, kdy malý strojový opravář Enar Rönnqvist z Njurond spadl na schodiště a rozdrtil si levý bok. Hlava byla sešroubována a všechno fungovalo po několik let.

Potom se skrz nohu vynořily šrouby a matice a musely být odstraněny. Během čekání na operaci to však bylo tak špatné, že přestal pracovat a žil na nemocenské a na poloviční důchod.

Rönnvvistovo léčení lékařskými specialisty bylo odkládáno nebo zrušeno. Někteří lékaři mu nemohli pomoci a jiní lékaři nebyli k dispozici.

Po šestnácti měsících se Rönnqvist konečně dostal operaci. Lékař, který ho měl na starosti, řekl: "Byl to jeden z nejhorších případů, které viděl, protože to zčernalo a začalo hnít."

V roce 2015 The Local hlásil , že švédská zdravotní péče ztrapňuje celou zemi a kdysi "byly jedním z modelů zdravotní péče pro celý svět. Ale teď už to tak sotva je" .

Mike

Zdroj: Voice of Europe




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: