EpShark

Marc Faber: Fed nikdy neskončí s QE

18. 12. 2013



Marc Faber ve svém interview tvrdí : FED nikdy neskončí s QE, můžou sice udělat nějaké kosmetické změny, ale za několik let budou objemy nákupů dluhopisů výrazně vetší než dnes. Akciový trh budoucí rok bude brzy v pětiletém býčím trhu. Bude tady taky pětileté zotavení ekonomiky. Očekávám tedy oslabení ekonomiky.

Zde máme celé interview:

K FEDU:

Fed byl nezodpovědný víc jak 20 let, vytvářel bublinu za bublinou a zachraňoval banky.Členové Fedu nikdy nepracovali v soukromém sektoru a nedokážou vidět jaký mají jeho politiky dopad na reálnou ekonomiku.

K akciovému trhu:

Rally na akciovém trhu nebude trvat věčně.. Každé další rally je příležitost k prodeji nějakých akcií. Hotovost je momentálně nejlepší volba. Pokud rally skončí trh padne o víc jak 20%.

Ekonomické vyhlídky pro rok 2014:

Podle mě globální ekonomika namísto zrychlení zpomalí. V Asii všechny ekonomiky zpomalují.

K drahým kovům:

Trh z drahých kovů je na tom špatně, neříkám, že půjdou kovy hned nahoru ale pokud budou centrální banky pokračovat ve svých politikách…

Stav US ekonomiky:

V USA čísla vypadají lépe, ale kdo publikuje tato čísla? Je to vláda. Globálně se čísla nezlepšují ale zhoršují. Rozvíjející ekonomiky tvoří víc jak 50% světové ekonomiky a čísla z Číny se nebudou zlepšovat.

Mike





Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
KOMENTÁŘ:

Mike
22. 12. 2013 17:08

Roman napsal: Mně přijde že faber říká furt to samé dokola už asi 5 let.

Není to tak, na jaře 2009, říkal, že akcie pujdou nahoru.
Roman
20. 12. 2013 12:49
Mně přijde že faber říká furt to samé dokola už asi 5 let.

Vložit komentář: